Πρακτικά 2023-05-08

Categories: Πρακτικά
praktika

ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΪΟΥ
Η συζήτηση ξεκίνησε γύρω στις 6.30 με πρώτο θέμα τον δανεισμό μικρού, υποτυπώδους ηχοσυστήματος. Ο χώρος είναι μεγάλος και μερικές/οί από τους ομιλητές δεν ακούγονται.

Μιλήσαμε για την Αιδηψό που ξεκίνησε την αμέσως επόμενη μέρα. Κάποιες παρέες πέρασαν μία κρίση αλλά όλα τελικά πήραν τον δρόμο τους.
Έγινε η ερώτηση στα παρευρισκόμενα μέλη αν κάποια έχουν συμβόλαια στέγης που λήγουν και θα ήθελαν να συναντηθούν με ανάλογες περιπτώσεις μήπως βρουν το δρόμο τους προς μία κοινή, ενοικιαζόμενη στέγη. Αυτή η πρόταση απευθύνεται και στα ψηφιακά μέλη, απαντήσεις και προτάσεις παρακαλούμε στα σχόλια.

Στη συνέχεια περάσαμε στις δράσεις που έρχονται και που επόμενη είναι η περίφημη εκδρομή στη Ναύπακτο, στα μέσα Ιουνίου. Η αναγγελία της θα γίνει πολύ σύντομα.

Ακόμη μιλήσαμε για την ανεύρεση κάμπινγκ για διακοπές Σεπτεμβρίου. Προτάθηκαν κάποια και είναι όλα υπό έρευνα. Θα αναρτηθεί σχετικά σύντομα το πρόγραμμα δράσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Γύρω στις 7.30 η κα Ευφροσύνη Μάρδα ρεφλεξολόγος, μας μίλησε για τις γενικές αρχές αυτής της εναλλακτικής θεραπευτικής μεθόδου. Στη συνέχεια μάς έδειξε σημεία πιέσεων στα χέρια για χαλάρωση και διευκόλυνση στον ύπνο. Μετά από λίγο στην παρέα μας αρχίσαμε να χασμουριόμαστε και να δακρύζουμε, η ένταση έχει τους δικούς της τρόπους όταν φεύγει. Αφού μας έδειξε και μασάζ στα χέρια που τελείωσε με θεραπευτικά χειροκροτήματα, αποχωρήσαμε γύρω στις 9.00.

Αυτή ήταν η τελευταία μας συνάντηση σε μέρα Δευτέρα. Οι επόμενες θα γίνονται τις Τετάρτες στις 5.30, δύο φορές τον μήνα.

Η επόμενη συνάντησή μας είναι την Τετάρτη 24 Μαΐου, σε διαφορετικό χώρο, στην ίδια γειτονιά που θα γνωστοποιηθεί σε σχετική ανάρτηση.

ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ;
Έχουμε κάνει βαθιά βουτιά στα θερμά νερά, ανά παρέες, γεμάτοι ενθουσιασμό.
Χθες Τετάρτη, κάναμε την πρώτη μας συνάντηση στις επτά το απόγευμα και αποφασίσαμε να βρισκόμαστε όλοι οι ένοικοι κάθε απόγευμα στις επτά, για να ανταλλάσουμε τα νέα της ημέρες και να αποφασίζουμε για το βράδυ μας, και κάθε πρωί στις εννιά για να σχεδιάζουμε την ημέρα μας. Στη συνέχεια πήγαμε για βραδινό σε ένα πολύ συμπαθητικό εστιατόριο πάνω, στα ψηλά των Λουτρών, όπου φάγαμε πολύ καλά, ήπιαμε ωραίο κρασί και στήσαμε και χορό με πρώτη τη Νατάσσα από τον Βόλο.

Σήμερα το πρωί, στον κοινόχρηστο χώρο τής “πολυκατοικίας” μας, φέραμε ό,τι συνηθίζουμε να τρώμε και να πίνουμε για πρωινό, επί δύο. Βρεθήκαμε γύρω από ένα εξαιρετικό και πλούσιο τραπέζι να συζητάμε για συμπεριφορές και όρια και τι είναι αυτό που με κανένα τρόπο δεν θα το δεχόμασταν στη μελλοντική συγκατοίκηση μας.

Κι όλα αυτά μέχρι τις έντεκα γιατί είχαμε ραντεβού στο διπλανό παρκάκι με τον ξεναγό μας. Ο κος Γιώργος Σκουρτανιώτης μάς έδωσε πολλές πληροφορίες για την γεωλογική ιδιαιτερότητα τού τόπου, όπως επίσης και αρκετά στοιχεία για τη μυθολογία και την νεότερη ιστορία της πόλης και της γύρω περιοχής. Μας οδήγησε στον βράχο που ήταν το ιδιωτικό θεραπευτήριο του Ρωμαίου στρατηγού Σύλλα που μετά την πλήρη θεραπεία του έκανε τον τόπο γνωστό σε όλο τον Ρωμαϊκό κόσμο.

Στη συνέχεια πήραν οι παρέες το δρόμο προς τα θερμά νερά για άλλη μία δόση ξεκούρασης και ευεξίας.

Είμαστε σύνολο δέκα άτομα -εννέα γυναίκες κι ένας άντρας- και ο συντονισμός μας βρίσκεται στο αρχικό του στάδιο. Το Σάββατο περιμένουμε νέους ενοίκους και από ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής έχουμε καναδυό άδεια διαμερίσματα.

Αύριο τα νεωτέρα!